Noutăţi

AUGUST 2016
23-28 august 2016: Exerciţii spirituale pentru tinere, cu tema “Întâlniți de miliostivirea lui Dumnezeu”, la Casa Providenței din. Pentru informații: Sr. Tatiana Gheghici: (tel. 0760.851.075) sau Sr. Melania Farcaș (tel. 0736.635.539).

AUGUST 2015

16-20 august 2015: Exerciții spirituale cu tinerii la Viișoara

IULIE 2015

6-9 iulie 2015: Surorile organizează la Șcheia un campus vocațional  (clasele IX-XII)

IUNIE 2015

14 iunie 2015: La Căminul de bătrâni, sr. Scholastica Elias sărbătorește 25 de ani de viață  consacrată în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30.

9/10 iunie 2015: Prezentarea “Codului Etic” la Căminul de bătrâni.

”Dorim să conlucrăm la binele fiecărei persoane, atât al celei care primește îngrijirile și trebuie ajutată să-și trăiască viața în situația și în ambientul în care se află, cât și al celei chemate să se îngrijească de o altă persoană într-o încrucișare de argumentări și de interpretări care oricum, trebuie să conducă la a da un răspuns bine motivat oricărei nevoi specifice vieții”.  (Din Prezentare, Codul Etic)

Program:
9,45 – primirea participanților
10,00 – prezentarea Codului Etic, prima parte: relator Sr. Michela Carrozzino, directoarea centrului de cercetare FSMP
12,00 – pauză
12,30 –14,00 – partea a II-a a prezentării

 MAI 2015

22 mai 2015: Prima întâlnire a cooperatorilor guanellieni, la Casa Providenței, ora 18,30

OCTOMBRIE 2014

 Iaşi: Invitaţie la depunerea profesiunii perpetue

În catedrala romano-catolică “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, duminică, 26 octombrie 2014, la Liturghia de la ora 16.00, sr. Tereza Florentina Bordaş va face profesiunea călugărească perpetuă în Congregaţia Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe.

Celebrarea euharistică va fi transmisă în direct prin internet prin site-ul ercis.ro la adresa: http://www.ercis.ro/video/iasi2.asp.

“Norocos este sufletul ales de Dumnezeu cel milostiv să guste din tandreţea iubirii sale divine! Odată ce aţi primit darul chemării cu recunoştinţă, păstraţi-l cu fidelitate şi dăruiţi-vă cu iubire încrezătoare” (Sfântul Alois Guanella, R.1911).

MARTIE 2014

♥ Şcheia  –  Bine-ați venit în mijlocul nostru!
Comunitatea “Înălțarea Sf. Cruci” din Șcheia a avut imensa bucurie de a primi în mijlocul ei, duminică, 3 martie 2014,  pe noul ei paroh, Pr. Vincențiu Burlacu.

Sfânta Liturghie solemnă de la ora 10.30 a adunat, cu mic, cu mare, întreaga comunitate. Și clopotele au sunat mai lung de această dată, pentru a da de veste tuturor marea bucurie: avem un nou paroh! În timpul procesiunii toată lumea era cu ochii ațintiți pentru a-l vedea pentru prima dată pe noul ei păstor.

Cuvântul de învățătură din cadrul predicii a fost ținut de Pr. Anton Săbăoanu care ne-a invitat să-l primim cu deschidere pe noul ”administrator al tainelor lui Dumnezeu”.

La sfârșitul Sfintei Liturghi, Pr. Vincențiu  i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru pe Preoții Parohi trecuți la Domnul care l-au precedat la cârma acestei comunități, Pr. Iosif Andrici și Pr. Anton Moraru, și ne-a împărtășit că dorește ca această  comunite a noastră să devină un sanctuar de sfințenie și o adevărată familie în cadrul căreia ficare să-și aducă contribuția.

Îi spunem bun venit în mijlocul nostru, îl însoțim cu rugăciunile noastre și îi dorim ca toate propunerile bune cu care a venit, să le ducă la îndeplinire cu ajutorul lui Dumnezeu.

IANUARIE 2014

♥ Şcheia: Un ultim salut preotului Anton Moraru

La 15 ianuarie 2014, ora 11.00, a fost adus de la Iaşi trupul neînsufleţit al părintelui paroh Anton Moraru în faţa casei parohiale din Şcheia. Clopotele băteau a jale, credincioşii împreună cu pr. Petru Blaj, decan, şi câţiva preoţi l-au primit cu lacrimi în ochi în timp ce se rugau sfântul Rozariu. Apoi în procesiune a fost însoţit de către seminarişti în biserică unde a fost depus şi toţi credincioşii s-au rugat, au adus flori şi coroane în semn de recunoştinţă.

A urmat o priveghere de rugăciune continuă din partea comunităţii, împreună cu surorile din parohie, pe toată perioada şederii părintelui la noi în biserică.

Seara, la ora 17.00, a avut loc sfânta Liturghie cu recviem celebrată de Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, împreună cu mai mulţi preoţi. La această Liturghie, pr. Irinel Iosub, fiu al satului, în predica sa, a scos în evidenţă viaţa pr. Anton spunând că “a fost un păstor tare în credinţă care nu şi-a părăsit turma în timp ce lupii au dat târcoale” şi “a iubit mult credincioşii parohiei sale”.

La sfârşitul sfintei Liturghii a fost celebrat prohodul în timpul căruia copiii au aprins lumânări şi s-au rugat cu mare evlavie împreună cu toţi credincioşii care au participat în număr mare.

La 17 ianuarie, la ora 9.30, a fost celebrată sfânta Liturghie şi s-a recitat sfântul Rozariu după care fiecare şi-a luat rămas bun de la părintele, urmând procesiunea, sicriul fiind condus de către tinerii seminarişti până în faţa parohiei unde a fost pus în maşina condusă de către pr. Tancău pentru a fi dus în satul natal, Lespezi, în judeţul Bacău.

La 18 ianuarie, la Lespezi, au avut loc funeraliile pr. Anton, fiind înconjurat de mulţi credincioşi din Şcheia şi din satele unde a activat ca preot, ajunşi pentru acest eveniment cu autocarele şi maşinile personale pentru a-l însoţi pe ultimul drum. Şi părintele a plecat din mijlocul nostru parcă zâmbind.

Dumnezeu să-l răsplătească pe părintele Anton pentru binele făcut de cele mai multe ori în taină.

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto.

NOIEMBRIE 2013

♥ Duminică, 17 noiembrie 2013, calendarul Bisericii ne-o propune ca model de urmat pe Sf. Elisabeta a Ungariei. Cu această ocazie îi transmitem Superioarei noastre Generale, Sora Serena Elisabetta Ciserani, sincere felicitări cu ocazia zile sale onomastice și o însoțim cu micile noastre rugăciuni.

♥ Sâmbătă, 16 noiembrie 2013, a avut loc la Șcheia cercul pedagogic al profesorilor de religie romano-catolică din zona Iași. La această întâlnire copiii și ”Voluntarii Bucuriei” din cadrul Centrului Social ”Fericita Clara” au prezentat piesa ”Darul din cer” – viața Sf. Alois Guanella adaptată după autobiografia sa ”Le vie della Provvidenza”.

♥ Marți, 12 noiembrie 2013, este sărbătoarea patroanei Congregației noastre, Sf. Fecioară Maria invocată ca și Maică a Providenței. Ei să-i încredințăm toată viața noastră, grijile și pe toți cei dragi ai noștri.

OCTOMBRIE 2013

♥ Duminică, 27 octombrie 2013, va avea loc la Valea Mare (județul Bacău) profesiunea pe viață a Sorei Melania Farcaț, în cadrul Congregație Fiicelor Sf. Maria a Divinei Providențe. La această Sfântă Liturghie solemnă va participa și Excelența sa Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.